Budapest Bár

19 videó (és egy kis beszámoló) a Budapest Bár koncertjéről

Életem talán eddigi legjobb Budapest Bár koncertjén voltunk csütörtökon, 2019. május 16-án a Kobuci Kertben. A zenekar és az énekesek jó kedélyüek voltak, viccelgettek egymással, játszottak sok ismert régi számot és olyat is ami nekem új volt. Valamint sikerült az első sorból véggnézni a koncertet. Tehát minden összejött.

Pedig egy ideig úgy volt, hogy el sem jutunk oda. Mostanában többször sikerült ügy eljutnunk koncertre, hogy aznap, az esemény Facebook oldalán keresgéltünk, hogy van-e valakinek eladó jegye rá az eredeti ár alatt és volt. Mivel ez a koncert nem olyan volt, hogy mindenképpen ott akartunk volna lenni rajta ezért, most is ezt a technikát választottuk. Igen ám, de előtte két héttel kiírták, hogy megtelt – sold out. Feladtuk. Aztán napokkal előbb még örültünk is a döntésünknek, mert rossz időt, esőt mondtak aznap estére. Aznap délután már láttuk, hogy valószínüleg mégis jó idő lesz. Megnéztük a Facebookon és valaki épp akkor ajánlott fel jegyeket ingyen, mert betegeség miatt nem tudott elmenni. Lecsaptunk rá, perceken belül meg is kaptuk a jegyeket és alig tudtunk hinni a szerencsénknek. Köszönjük kedves adományozó es gyors gyógyulást kivánunk.

19 számot sikerült felvenni videóra, bár az utolsót már csak a telefonnal és nem videókamerával így annak a hangmínősége már nem olyan jó. Talán 8-10 számot még így sem rögzítettem, köztük, a Hungária “Multimilliomos jazz-dobos”-át, Erdős Virág “Ezt is elviszem magammal”-át és a “Húszezer éjszakás kaland”-ot. Az összes felvett számot, egyiket a másik után ,ezen a playlisten lehet megnézni.

Valamint itt vannak egyesével is, egy kis kommentárral. Kattints a szám címekre a megfelelő videóért.

 1. Ferenczi György: Nem mondhatom el – Nem láttam Ferenczi Györgyöt a 90es évek eleje óta. Emlékszem milyennek indult és nem is tudtam/gondoltam volna, hogy csatlakozott a Budapest Bárhoz, kellemes, hangulatos meglepetés volt.
 2. Kiss Tibor: Colorado – Nem igazán ismerem a Quimby-t, kronologiai okokból nagyjából kimaradt az életemből. De az énekese igen charmos és jó előadó. Itt is.
 3. Tóth Vera: Szerelemhez Nem Kell Szépség – Tóth Vera nevét csak hallomásból ismertem, ha egyáltalán, mint egy tévés tehetségverseny győztesét. Megállapíthattam róla, hogy joggal nyert: nagyon tud énekelni. Jól nyomta Eisemann Mihály dalát a Fekete Péter c. operettjéből.
 4. Kollár-Klemencz László: Akácos út – Jól tudta hozni a Kistehén zenekar énekese a “sírva vigadós” magyar formát, illett hozzá ez a dal.
 5. Szűcs Krisztián: Odavagyok magáért – A Heaven Street Seven zenekart egyszer elkaptam a Szigeten 10-15 éve, így legaláb erről az énekesről volt egy kis sejtelmem. Ha a videó kicsit ingatagabb, akkor az azért van, mert nem tudtam megállni, hogy ne nézzek a dal közben a feleségemre, akiért oda vagyok. :-)
 6. Dominik: Gelem, Gelem – A koncert előzenakarát, a “Várkonyi Csibészek“-et nagyjából lekéstük, az utolsó számuk közepén érkeztünk meg. Annyit előzetesen megtudtam róluk, hogy ózdi cigány fiatalokból, szinte gyerekekből áll. Itt az énekesük, Dominik, csatlakozott a Budapest Bárhoz, és gyönyörüen elénekelte a cigány himnuszt.
 7. Kiss Tibor: Járom az utam – Nagymamám sok Záray-Vámosi-t hallgatott, szóval ez a nóta igen ismerös volt. Kiss, olyan átéléssel énekelet az egészet, hogy elhittem neki, hogy szívből énekelt minden sort; azt is, hogy: “Mert én itt születtem, ez a hazám“.
 8. Behumi Dóri: Pesti polgár – Annak idején, mondjuk 30 évvel ezelőtt a Kern András előadásában hallottam ezt a Rejtő Jenő rap-et. Behumi Dóri-ról soha nem hallottam és tisztelem, hogy ő is simán le tudta nyomni ezt a gyors és vicces szöveget.
 9. Szűcs Krisztián: Lövölde tér – Ismét egy szomorkás szerelmes dal, amolyan magyar módra. Én is igy (is) szeretem. Ezt is Kerntől hallottam, bár azt nem tudtam, hogy Másik János írta a zenéjét.
 10. Ferenczi György: Átutazó vagyok itt a Földön – Egy szomorú Seress Rezső dal – van egyáltalán vidám? Megható szöveggel ami ma is rezonál:
  Mindnyájan átutazók vagyunk itt a földön,
  s ha jól végezzük, ami reánk vár,
  az emlékünk majd sok-sok emberöltőn
  úgy ragyog, mint a fénylő napsugár.
 11. Kiss Tibor: Ezt a nagy szerelmet – Abban hasonlít ez a dal, az általam eredetinek tartott Karády Katalin-os változathoz, hogy mindkét előadónak mély hangja van és mindkettő csodás.
 12. Kollár-Klemencz László: Ha én gazdag lennék – Én kérem igyekszem, de annyira megszoktam és érzelmileg kötödöm a Hegedűs a háztetőn filmes változatához illetve ezen dal Bessenyei Ferenc féle verziójához is, hogy ez a felgyorsított változat még nem teljesen nyerte el a tetszésemet. Pedig jól csinálják, csak belém már két másik változata ivodott ezen dalnak.
 13. Szűcs Krisztián + Behumi Dóri: Jövőre – Egy erdeti Budapest Bár szerzemény, amit még sose hallottam. Vidám darab.
 14. Tóth Vera: Utánam a vízözön – Egy sláger egy majdnem névrokontól, Poór Péter, a szüleltésem előtti évből. Olyan pergős sláger aminek a szövege talan még igazabb lehet ma.
 15. Kollár-Klemencz László: A vén cigány – Na ez könnyeket csalt sok szembe, az enyimbe is. A “dobjuk el a régit” értékszemlélet emberre vonatkoztatott változata igen, igen kemény és hatásos.
 16. Tóth Vera: Pillangó – Felidézi Szécsi Pál 1971-es táncdalfesztiválos, kissé elfeledett nótáját, ismét a múlandóságról, ami a magyar dalok sűrűn visszatérő témája.
 17. Behumi Dóri + Patrik: Joseph! Joseph! – A Várkonyi Csibészek zenésze, Patrik, mindenféle előzetes próba nélkül ugrott be erre az ismert számra. Láttam a keze járásán, hogy tudja mit csinál, de nem voltam biztos benne, hogy hallom is a játékát.
 18. Kiss Tibor: Durva dal – Mint megtudtam ezt a dalt sokan a Quimby-től ismerik, pedig ezt is Másik János írta. Nekem bejött, ismeretlenül is.
 19. Tóth Vera + Kiss Tibor: Sweet Dreams – A koncert egyik utolsó ráadás száma a Eurythmics-tól. Jó választás volt ezzel zárni, mert nem csak hangulatos szám, hanem a mai tinik is ismerik, valamilyen számomra rejtélyes októl fogva.

 

Iratkozz fel a YouTube csatornámra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *