RotFront

10 dal videón a RotFront ELLÁTÓház-beli koncertjéről – 2019. május 3.

Amióta hat évvel ezelőtt láttam, a RotFrontot azóta tudom, hogyha egy városban vagyok éppen velük akkor mindenképpen el akarok menni a koncertjükre. (A 2013-as koncerten ezt a 10 videót lőttem.) Ennek most érkezett el az ideje. Feleségem nem ismert őket. Beszéltem neki a zenekarról és próbáltam mutatni neki számokat is, de ő már egy szám után tudta, hogy neki is tetszeni fog és jönni akart. Így is lett: mentünk és tetszett.

Az elő-“zenekar” egy szál fiatalember volt, aki “Stixonspeed” néven nyomta a samplerek és elektronikus dolgok mellett a dobolást. Nekem túl elektronikus volt, de a közönség véletlen felének bejött, mozogtak rá páran. A koncert ugyebár a pesti bulinegyed közepén levő ELLÁTÓház-ban volt, ami egyben hostel is. Ezért volt ott egy csomó olyan (főként külföldi) ember is, akinek szerintem halvány fogalma sem volt a RotFrontról csak vagy éppen ott lakott, vagy betévedt a bulinegyedes császkálás közepette. Na őket nevezném a közönség véletlen felének. A másik, tudatos, nagyobbik fele, direkt jött a koncertre.

Ez a koncert két okból lett volna különleges. Egyrészt a RotFront leadta a legelső, 2009-es Emigrantski Raggamuffin c. lemezét egy az egyben, dalról dalra. Ez meg is történt és segített is a videóra felvett dalok címeinek beazonosításában. Másrészt a zenekar régi énekese is csatlakozott volna hozzájuk. De ő, Gryllus Dorka, csak a második, másnapi koncertre tudott eljönni, így róla most lemaradtunk. Azért így is maradt magyar a zenekarban, mert Wahorn Simon (a Bizottságos Wahorn András fia) továbbra is alaptag a bandában.

Maga a koncert szuper volt. Szinte végig táncoltuk az első sorban. Egyszer még tangózni is tudtunk, ami külön öröm volt nem csak nekünk, hanem ha jól láttam, akkor a minket néző környékünkön állóknak is. Még rendesnek is volt alkalmam lenni: egyszer egy leesett mobiltelefont vettem fel és adtam vissza a tulajdonosának egyszer meg egy napszemüveget. Ez utobbinál sem haboztam, pedig egy olyen nőé volt, aki mellettünk állt és szinte végig cigizett. Ez volt a koncerten az egyetlen zavaró körülmény.

A tíz felvett számot itt meg lehet nézni egymás után, vagy alant a szám címekre kattintva:

  1. B-Style
  2. Zhiguli
  3. Sovietoblaster
  4. Kemények a fények
  5. Ya Piv
  6. Gypsy Eyes
  7. Tűz (Trabant cover)
  8. Emigrantski Raggamuffin’
  9. ? (Ennek nem tudom a cimet)
  10. Feat. DJ Craft: Zhenya

 

Iratkozz fel a YouTube csatornámra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *