Új videók a hajdani magyar undergroundbol (#14: 2019/12): Tilos az Á, Müller Péter Sziámi, Peter Ogi, Őz Zsolt, Gerencsér Károly, Tizedes meg a többiek, Balaton, Dönci könyvbemutató

Új, azaz 2019 decemberében megjelent videók a YouTube-n a hajdani, azaz a 80-as évekbeli magyar underground zenekarok (és azok tagjainak) közreműködésével. A sorozat/gyüjtésem eddigi részei itt vannak. Nyolc nem saját videó és egy nem saját playlist került bele ebbe a válogatásba.

1. Annak az örömére, hogy a Tilos az Á pont 30 éve nyílt meg “kovatsmik” feltöltött egy majd 4 órás filmet róla.

2-3. Müller Péter Sziámival két beszélgetős műsor is felkerült. Egyrészt a BIDF (Budapest International Documentary Festival) kapcsán beszél mint zsűritag, másrészt a Heti TV Jégbüféjében beszélgetett Rangos Katalinnal.


.

4. A székesfehérvári VOKE-ban (Vörösmarty Mihály Művelődési Ház) egy általam nem ismert zenekar pedig eljátszotta a Kontroll csoportNem én vagyok c. számát.

5. Bácsalmási Gabriella bedigizte kazettáról a Zsötem c. filmből Peter OgiNames Of The Unknown” c. számát.

6-7. Gerencsér Károly két számot rakott fel: Őz Zsolt emlékére egy decemberi koncertből egyet és egy korábbi zenekarának egy 2002-es felvételét: Interpál: Naran Gankhuyag.

8. Csak félig vág a témába (80-as évek, de inkább punk, mint alternatív), de nem tudtam kihagyni: Mángorló felrakott egy 1985-ös Tizedes meg a többiek koncertet, mind a 18 percet.

Felkerült a Balaton zenekar új, 2019-es lemeze is számokra lebontva.

Végül, hadd hívjam fel a figyelmet egy playlistre, amit én raktam fel: 18 számot rögzítettem a Dönci könyvbemutató koncertjén 2017 februárjában.

 

Subscribe to my YouTube channel

2 thoughts on “Új videók a hajdani magyar undergroundbol (#14: 2019/12): Tilos az Á, Müller Péter Sziámi, Peter Ogi, Őz Zsolt, Gerencsér Károly, Tizedes meg a többiek, Balaton, Dönci könyvbemutató

 1. Telek Zsolt

  Jó kis merítés ez! A témakörben írtam ’83-ban egy szakdolgozatot,akkor még kissé “kényesebbek voltak a kérdések”…

  Reply
  1. Por Gabor

   Es nyilvanos a szakdolgozatod? Szivesen elolvasnam. Szernitem mas is. (Ha meg megvan neked. En 89-ben irtam egy teljesen mas szakdolgozatot es sajnos nincsen belole peldanyom es az iskolamnak sem.)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *