Kiss Llászló

Új videók a hajdani magyar undergroundbol (#16: 2020/2): Kiss Llászló, Dönci, Európa Kiadó, Kontroll Csoport, Müller Péter Sziámi, Balaton, VHK, Vető János, Wahorn András, Amen, Ápolók, MFAV, Colorstar, Hiperkarma, Tudósok

Új, azaz 2020 febuárjában megjelent videók a YouTube-n a hajdani, azaz a 80-as évekbeli magyar underground zenekarok (és azok tagjainak) közreműködésével. A sorozat/gyüjtésem eddigi részei itt vannak. 26 videó került bele ebbe a válogatásba

1-2. Kezdeném a legaktuálisbbal: Kiss Llászló (az Európa Kiadóból) közösségi finanszorázasal próbálja az új lemezét összehozni. Itt lehet a prodzsekthez hozájárulni. Készített egy bemutatkozó/marketing videót amit érdemes végignézni. Valamint a “Kép (Image)” új számának is van már videója.

3. Mángorló felrakott Dönci (Dénes József az Európa Kiadóból) keresztény korszakából egy számot: Ha kell neked…

4-5-6. A hivatalos “Fishing on Orfű” csatorna (továbbiakban FOO) feltöltötte rengeteg koncert teljes videó anyagát. Például az Európa Kiadó, a VHK és a Müller Péter Sziámi andFriends 2019-es fellépéseit.

7-8. Maradva Müllernél: a SziámiTV felrakta az 1991-es NapNap fesztivál teljes Kontroll Csoport koncertjét, illetve MZSA egy 1992-es Sziámi koncert részletét (bár ezen csak a hanganyag van egy állóképpel kombinálva).

9. A Balaton 1981-es demójáról a “Levert vagy” is fent van már egy képpel.

10-18. Vető János NahTe “Duo, Trio, Fluo” kiállításának a videó installációi és a megnyitón elhangzott Wahorn Andrással közös koncertjét is felrakta a “művészet telefonon” csatorna. Ezeket nem linkelem egyesével, megnézhetőek a playlistben innentől.

19. A volt Neurotic-os Pajor Tamás Ámen zenekarának március koncertjéhez rengeteg beharangozó videó van a csatornáján. Íme egy.

20. A Millenniumi Földalatti VasútvonalTe csak tombolj” c. száma is itt van egy állóképpel:

21. Az Ápolók 1992-es ”Lágymányosi Közösségi Ház“-beli, félórás koncertjét Kistamás László vezette be:

22-26 Még 5 teljes FOO koncert olyanoktól akik már a 80-as években is aktivak voltak: Colorstar, Hiperkarma, Tudósok, Korai Trancemission, Ujj Zsuzsi és Darvas Kristóf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *